Lidt om mig
Jeg hedder Birgitte Iversen, jeg bor Hærvejen 190, lidt udenfor Kollemorten.
Jeg er født i 1986 gift med Kent og sammen har vi Marinus 2010, Johanne 2013 og Lauge 2015.
Jeg er uddannet pædagog i 2010 og har arbejdet i vuggestue i 6 år og i børnehave i et år. Jeg startede som dagplejer i august 2017. Jeg har efteruddannelse i social inklusion og kursus i de nye styrkede læreplaner, forældresamarbejde, leg og læring, og børn i udsatte positioner, som jeg dagligt arbejder ud fra. Jeg er grønne spirer dagplejer. Her arbejder jeg ud fra en årsplan jeg hvert år udarbejder. Ca en gang om måneden mødes jeg med min grønne spire kollega.
Rammerne
Jeg bor på en stor gård med en dejlig stor lukket have, med masser af muligheder for motoriske udfoldelser bl.a. er der mulighed for at køre med scooter på fliserne, ruche ned i sandkassen, kravle gennem røret og tage en ruche tur mere. Man kan gå på opdagelse i den lille ”trolde skov” eller gynge højt i hængekøjen eller på gyngerne.
Mit hjem er røgfrit, men vi har en lille allergivenlig hund, Wilma, hende hilser vi gerne på gennem hendes gitter.I haven har vi en kanin, som vi dagligt snakker med, ager, og fodrer med hø. Nogle gange tager vi på tur uden for havelågen, så går vi en tur ud på marken og ser efter harer og rådyr, eller også går vi bare om bagved, hvor græsset er højt og hvor shelteret ligger midt imellem frugttræerne.
Jeg elsker at være kreativ og det afspejler sig flere steder i mit hjem, bl.a. har jeg udsmykket en væg med skovens dyr i mit legeværelse. Jeg holder også af at være kreativ sammen med børn, men ofte bliver det processerne og ikke produkterne, som bliver det essentielle.
Forældresamarbejde
Et godt forældresamarbejde er meget vigtigt for mig, det er vigtigt, at forældrene er trygge og ærlige og tør komme med alt, hvad de har på hjertet.
Tværfaglige samarbejdspartnere
I situationer, hvor jeg har brug for sparring, hvad enten det handler om sprogudvikling, motorik, eller andet, kan jeg kontakte dagpleje pædagogen, i samarbejde med hende kan tværprofessionelle samarbejdspartnere kontaktes for sparring eks. Sprogpædagoger, fysioterapeuter, småbørnskonsulenter mv.
Hverdagen
Jeg stræber efter at skabe en struktureret og forudsigelig hverdag for børnene, det giver tryghed for barnet at vide, hvad der skal ske, og hvad det kan forvente.
Dokumentation
Jeg dokumenterer ved tager billeder af stjernestunder fra hverdagen. Sidst i hver måned ligger jeg billederne ind i AULA hvor I som forældre kan følge hverdagen.
Kost
Jeg går op i at børnene får en sund og varieret kost. Jeg stræber efter at vi mindst en gang i ugen får varm mad, ellers serverer jeg rugbrød.
Legestue
En gang om ugen er jeg i heldagslegestue, hvor børnene for mulighed for at lege med andre børn end dem de er vant til.
Mine værdier
I min dagpleje vægter jeg omsorg, nærvær og tryghed allermest, jeg mener at dette er den bedste grobund for god trivsel, udvikling og læring
Jeg går op i, at børnene lærer at blive selvhjulpne, de får selv lov at øve sig i at tage tøj på, spise med ske osv. Det er også vigtigt, at de lærer at have empati overfor hinanden, man hjælper hinanden, deler med hinanden og er gode ved hinanden.
Jeg møder altid børnene i øjenhøjde med et kram og tilpasser mig efter barnets behov. Har jeg f.eks. planlagt en masse den dag barnet møder ind og har sovet dårligt eller andet, så er der altid mulighed for at ændre i planerne og tilpasse dagen efter, hvad barnet er oplagt til. Det er vigtigt for mig, at der er plads til forskellighed og plads til at tilgodese det enkelte barn.
For mig er det vigtigt, at vi kommer ud og leger og går på opdagelse hver dag, uanset vind og vejr. Min holdning er, at der ikke findes dårligt vejr kun dårlig påklædning. Det er en stor oplevelse for et lille barn at opleve regnen sile ned og hoppe i vandpytter.
Jeg elsker arbejdet med børn – det er livsbekræftende at opleve den store udvikling der sker i aldersgruppen 0 – 3 år. Jeg bliver varm om hjertet når små og store stunder i hverdagen skaber glimt i øjet og smil på læben hos børnene. Jeg går op i, at børnene får så meget lærdom og så mange gode barndomsminder med i rygsækken som overhovedet muligt, så de er klar til deres videre færd.