Hanne Jensen Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30543106 Adresse: Smalager 46, Vejle

Hannes dagpleje Profil.

Lidt om mig og min familie

Velkommen i dagpleje hos mig. Jeg er gift med Mogens. Jeg har været dagplejer i Vejle kommune siden 1984, jeg har ingen husdyr og det er et røgfrit hjem.

Lidt om hverdagen hos mig og hvilke værdier jeg sætter højt

Jeg gør meget ud af at starte dagen med at modtage børnene ved at tænde stearinlys og dække bord til dem der skal spise morgenmad hos mig. Når børnene kommer, bliver de altid mødt med et smil og et godmorgen. Jeg har altid en dialog med forældrene, med henblik på om deres børn har haft en god nat og hvordan de ellers har det, således at Jeg er bevidst om, hvis barnet ikke har appetit eller ikke leger og trives som det plejer. Det er vigtigt for barnet at vi i fællesskab får sagt ordentlig farvel og god dag til mor og far. Der serveres formiddags mad (brød og frugt), frokost det er for det meste rugbrød med meget forskellig pålæg eller varm mad, om eftermiddagen er det frugt/grøntsager og forskelligt brød. Hvis forældrene skal i kontakt med mig i det daglige så foregår det pr mobil , Day Care eller AULA, på Aula kan jeg også sende billeder af det vi laver.

I forhold til de 6 lærerplanstemaer er vi ude at gå tur hver d ag hvis vejret tillader det. Nogle dage går vi en tur til bækken, fodre heste, besøger dyrene på Troldebakken, går i skoven eller til vandet, besøger andre dagplejere og deres børn. Vi laver også mange almindelige hverdags ting, såsom at gå til postkassen, handle ind til frokosten og dække bord hertil eller bage boller til eftermiddags maden, jeg gør meget ud af at der er tid til fordybelse så at hoppe i vandpytter bruger vi gerne en hele formiddagen på .
Jeg har i 2015/2016 været på uddannelse i - Inkluderende pædagogiske miljøer i dagtilbud. - Samspil og relationer i pædagogisk arbejde. - Leg og sprog. - Leg og læring med digitale medier i dagtilbud. I 2019 var jeg på kursus i - Den styrkede pædagogiske læreplan.

Vi gør meget ud af at fejre fødselsdage og årets højtider. Der er altid flag fremme til børnene på deres fødselsdag og vi synger fødselsdagssang flere gange i løbet af dagen. Laver aktiviteter i forhold til traditioner og børnenes alder.

Jeg kan rigtig godt lide at forældrene på tværs også har det godt med hinanden og med at komme i mit hjem, derfor holder jeg en kaffedag den sidste onsdag i hver måned, hvor der er friskbagte boller og kaffe på kanden. Det giver mulighed for forældrene at sætte sig ned og snakke sammen om de fælles oplevelser som deres børn deler i dagligdagen, planlægning af ferie og de kan stille spørgsmål eller vi kan tage emner op som de gerne vil snakke om.

Vi er i det daglige på legeværelset og i mit køkken-alrum. Jeg har en stor lukket gårdhave, der er også en bakke hvor børnene kan kravle/gå op af, det er godt for motorikken og derefter rutsche ned af en rutschebane.

Jeg lægger meget vægt på, at barnet skal være trygt og at der skal være ro omkring de ting vi foretager os og at der er plads til at sætte grænser. Barnet skal have omsorg, kærlighed og faste rammer og samtidig lære at blive sociale. Børnene udvikler den sociale kompetence ved at jeg hver torsdag går i heldagslegestue med tre kolleger og deres dagplejebørn. Vi synger, maler og bager og så leger vi udenfor, hvor der er et stort indhegnet grønt område med sandkasse. Legestuen ligger ved siden af byg og leg, hvor der er forskellige dyr vi besøger og snakker om.

Med venlig hilsen.

Hanne Jensen