Gitte Kyed Jensen Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30542937 Adresse: Nordvangen 17, Vonge

Lidt om mig:
Mit navn er Gitte født i 1974 og har arbejdede som dagplejer siden 2011. I det daglige er jeg gift med Uffe født i 1973 sammen har vi to børn, Gry er født i 2006 og Theis er fra 2008, samt vores hund.

Dagplejehjemmet:
Min hjem ligger i Vonge by, i et dejligt parcelhus kvarter med rolige omgivelser. Jeg har en masse udendørs plads, da huset ligger på en stor lukket grund, som støder op til en lille skov. Der går vi på opdagelse efter små insekter, leger på Tarzan-bane, eller ligger i hængekøjen og kigge op i trækronerne og slapper af. Ved huset er der en stor terrasse, hvor der gerne bliver kørt ræs på scooter, overdækket spiseplads, sandkasse, legehus, legetårn, og et rutsjerør. Indenfor er der et legerum med mindre legemiljøer som køkken, pudehjørne, dukkekrog, ellers leger vi også i køkken alrum. Jeg er ikke-ryger og mit hjem er et ikke-ryger hjem.

Forældresamarbejde:
Hos mig møder man en glad og åben person, som sætter stor ære i sit arbejde. Mit hovedmål er at give dagplejebørn trygge og rolige omgivelser, samt at møde hvert enkelt barn i dets personlige og fysiske udvikling. Børn der føler tryghed er lig med glade børn, og det er med til at styrke deres udvikling, samt indlæring. Jeg lægger stor vægt på et godt samarbejde med forældrene, og at vi kan tale åben om barnets hverdag, det er med til at bedre kunne forstå barnets reaktion, og imødekomme dets behov. Det vil også være muligt at kommunikere og se billeder fra barnets hverdag eller begivenheder hos mig over AULA.

Hverdag og legestuen:
I dagplejen er det vigtigt for børnene at der er fast rytme, børnene har det bedst med noget som er genkendeligt for dem. Hos mig arbejder jeg ud fra ”Den styrkede læreplan” hvor børnene f.eks. skal lære at omgås hinanden, vente på tur, lære at: tage tøj på, motorik, være nysgerrig, få fantasi. Ja, gøre dem så klar som muligt, til de skal videre i livet og børnehaven.
Jeg er natur dagplejer og arbejder ud fra ”Grønne spirer” konceptet, det vil sige at vi er udendørs så meget som det er muligt. Vi elsker at gå på opdagelse i haven og se nærmere på hvad naturen har at tilbyde af insekter, blomster, bær, blade, sten og vi taler om form og farver.
Hos mig serveres der en sund og varieret kost, jeg synes det er vigtigt at børnene prøver at smage på noget forskelligt og sætte gang i deres smagssans.
En gang om ugen er vi i heldags legestue sammen med to kolleger i legestuehuset som ligger omme ved Øster Nykirke skole. Om sommeren hvor vejret tilbyder det, tager vi gerne på besøg hos hinanden.

Pædagog :
Jeg har samarbejde med dagplejepædagogen, som kommer på både anmeldt og uanmeldt besøg, der drøfter vi hverdagen og børnenes udvikling og jeg får sparring og gode råd hvis der er nogle udfordringer.

Kursus:
- Grundforløb for dagplejer
- ICDP
- Inkluderende pædagogiske miljøer
- For tidligt fødte børn
- Grønne spirer ”Spring ud i naturen”
- Den styrkede pædagogiske læreplan
- Førstehjælp
- Yoga