Helle Hansen Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30543008 Adresse: Mølkærparken 97, Ødsted

Jeg bor midt i Ødsted, har 3 børn hvoraf den yngste, Mikkel, årgang 98, stadig er hjemmeboende. Det er et ikke-ryger-hjem, og hjemmet omfatter også hunden Freja ( Goldenretriever/bordercollie) og 2 katte.

Jeg har været dagplejer siden 1998, og er rigtigt glad for mit arbejde.
Jeg vægter et ærligt og åbent samarbejde med jer som forældre højt, så vi sammen kan give barnet de bedste betingelser for en go og tryg start og trivsel i dagplejen.

I min hverdag prioriterer jeg nærvær og tryghed i hjemlige rammer, at møde børnene positivt og glad hver dag, og at have go tid til alt hvad dagen måtte byde på.
Dagen tager altid udgangspunkt i børnegruppen, vi kan godt ha planlagt noget, men mærker på dagen lige efter hvad overskuddet er til.. Hvert barn blir mødt i sit behov, i nærmeste udvilkingszone.

Vi øver os hver dag gennem leg og læring i at være gode ved og respektere hinanden, det er med til at styrke det enkelte barns selvværd og forståelse for forskellighed. Vi er jo forskellige, men alle lige meget værd.
Vi træner og udvikler på samme måde dagligt de sociale kompetencer, f ex ved at blive gode venner igen, låne ud, vente på tur, hjælpe og trøste hinanden.

De fleste dage er vi også ude og lege, mest i haven, men nogle gange går vi også på opdagelse i “ vores skov”. Her kan vi bruge meget tid på at rode i skovbunden eller i en gammel træstub, lytte til fugle, vinden - eller f ex en traktor langt væk. Vi finder mange spændende ting, og har også tit nogle fine ting med hjem.
Nogle gange tar vi på udflugt med madpakken, evt med en anden dagplejer og hendes børn. Måske sidder vi i græsset et sted og spiser vores mad..

Men er vejret trist blir vi måske inde, gerne med lidt stearinlys, og gerne med at bage, tegne, lave huler, høre musik, synge, læse - eller hvad vi nu ellers finder på.

Hver onsdag er vi i heldagslegestue i BOBLEN. Her møder vi 3 dagplejere ind om morgenen og modtager børnene. Dagplejerne i min gruppe er Birgitte og Annemette.
Vi oplever børnene får meget ud af at komme i legestuen, et godt afbræk i ugen med mulighed for leg og læring i en lidt større gruppe, og samtidig møder de også lidt flere voksne, hvilket er en stor fordel i forhold til vores gæsteplejesystem.
Legestuen gir samtidig os voksne go mulighed for sparring så vi kan hjælpe hinanden med at holde gryden i kog i forhold til bl a den nye styrkede læreplan vi alle har været på uddannelse i.

I vinterhalvåret kommer vi desuden ca 1 gang i måneden I minihallen. Her mødes vi med dagplejere fra både Ødsted og Jerlev - spiller bold, triller med tøndebånd, kravler op og ned ad forhindringer, løber stærkt, synger, og har det sjovt!

Min dagplejepædagog er Annette Andersen som jeg kan spørge til råds om alt i forhold til børnene. Vi har et godt samarbejde, og Annette kommer på både anmeldte og uanmeldte besøg for at sikre børnene har det godt og er i go udvikling.
Desuden kommer Annette også jævnligt i middagsstunden i vores legestue, hvor vi har en faglig sparring og snak omkring børnene og vi laver aftaler fra gang til gang om hvad vi skal fokusere på i vores arbejde.

Kh Helle 🙂