Jette Lassen Rasmussen Dagplejer
Send e-mail Telefon: 23647550 Adresse: Østermarksvej 7, Ildved, Jelling

Mit navn er Jette Rasmussen, og jeg er født i 1962. Jeg bor på en gård i Ildved sammen med min mand, hvor vi har et fritidslandbrug og dyrker jorden. Vi har tre børn, som er voksne og flyttet hjemmefra, og derudover har vi en malteser (hund), som er allergivenlig og vant til børn. Jeg har været ansat som dagplejer siden 1998, og vores hjem er røgfrit.

Lege- og læringsmiljøer
Børnenes legeværelse ligger i forlængelse af vores køkkenalrum, hvor der er rig mulighed for, at de kan udfolde sig. Derudover har jeg installeret små legemiljøer rundt omkring, hvor børnene kan fordybe sig i forskellige aktiviteter. Dette indebærer bl.a. lego-, læse-, dukke- og køkkenmiljøer. Det er desuden vigtigt for mig at inddrage børnene i forskellige hverdagssituationer, som kan indebære madlavning, borddækning, bordskik m.m.

Udelivet prioriterer jeg særligt højt, og derfor tilbringer vi meget tid på legepladsen i min have. Denne er er indhegnet og ligeledes indrettet med små legemiljøer. Det er vigtigt, at børnene kan komme ud og få brugt både energi, krop og sanser, hvilket jeg bestræber mig på at inkorporere på legepladsen. Eksempelvis er der rig mulighed for at børnene kan lege i sandkasse, rutsje, grave, balancere, køre på scooter, gynge og meget mere, for at styrke børnenes udvikling, trivsel og læring. Af samme årsag er motorik og yoga for børn også et fokuspunkt i vores hverdag.

Jeg er også så heldig, at jeg har en ladcykel til rådighed, som ofte bliver brugt til at tage på ture ud i naturen.

Vores hverdag
I min dagligdag lægger jeg vægt på tryghed, omsorg, nærvær og trivsel med plads til det enkelte barn. Jeg tager udgangspunkt i barnets nærmeste udviklingszone og arbejder med de nye styrkede læreplaner, så børnene kan udvikle de færdigheder, de har brug for i deres videre færden til børnehaven.

Jeg er i heldagslegestue en gang om ugen, hvor børnene bliver afleveret og hentet. Børnene lærer at være i en større gruppe og får dannet relationer til de andre dagplejere (gæstedagplejere) og deres børn. Jeg ser stor værdi i at sparre med mine kollegaer, hvorfor vi ofte mødes og laver fælles aktiviteter sammen med børnene.

Når børnene afslutter deres tid her hos mig, laver jeg en ’barnets bog’ i ord og billeder, som indeholder minder fra tiden i dagplejen. Det er en bog som både børn og forældre sætter stor pris på. Jeg har et åbent og ærligt samarbejde med forældre, hvor jeg lægger stor vægt på, at vi i samarbejde kan sørge for at barnet udvikles og trives bedst muligt.

Jeg følger Vejle Kommunes kostpolitik og Sundhedsstyrelsens retningslinjer og serverer derfor sund og varieret kost. Jeg har også en pædagog tilknyttet, som jeg kan sparre med samt hente råd og vejledning hos i forhold til børnenes trivsel og udvikling.

Derudover besidder jeg forskellige relevante kurser, som står til grund for hverdagen her hos mig. Disse er:

• Grundforløb for dagplejere
• Kommunikation
• Gruppekoordinator
• ICDP (International Child Development Program)
• Projekt udeliv
• Førstehjælp
• Inklusion (Pædagogiske miljøer i dagplejen)
• 6 læreplanstemaer (de gamle)
• Nye styrkede læreplaner
• Yoga for børn

I er altid velkommen til at kontakte mig og evt. aftale et besøg, hvis I ønsker flere informationer.