Birte Volmar Johansen Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30545392 Adresse: Hærvejen 186, Vonge og Kollemorten

Hvem er jeg:                   
Jeg er årgang 62 og gift med Flemming og har 3 voksne sønner. Jeg bor på landet 2 km fra Kollemorten omgivet af skøn natur, skov, søer, brakmarker mm og har et rigt dyreliv omkring os. Har hund som er i hundegården i arbejdstiden. Her os mig er vi ikke ryger. Jeg har været dagplejer siden 1991 og elsker mit arbejdet og naturen, glæden ved mit arbejde gør at jeg trives i det og det smitter af på de små.

Jeg Har arbejdet som Naturdagplejer ud fra Friluftrådet ” De grønnespirer” kriterier siden 2012. (se nedenstående årsplan) Har et dejligt legeværelse samt legeplads, som er næsten hele min have, for enden af den har jeg lavet en Trylleskov som består af en sti i skoven, hvor jeg har lavet ting der gør børnene nysgerrig, samt en Lilleskov som består af en motorikbane imellem træerne. Da vi har så mange muligheder omkring vores ejendom, er det her vi opholder os. Men vi besøger naboerne, når de høster mm.                                                                                                              

Hverdagen og Legestuen:                                                                                                                            
Har sine faste rytme, men der er plads til at børnene bestemmer farten. En af mine fornemmeste opgaver er at børnene har lyst til at lære og mod til at ture prøve noget nyt. At de skal udfordres fysisk og at der er plads til små blå mærker og at de bliver gennemblødte. De skal røre, smage og dufte på tingene, men der skal også være tid til fordybelse i løbet af dagen. Jeg lægger vægt på at de små opgaver/udfordringer bliver en del af dagen. At alle børn føler sig trygge og der er plads til vores forskelligheder i fællesskabet, at de lærer at være gode ved hinanden og vise hensyn. Prøver også på at de skal være vedholdende samt robuste og de bliver selvhjulpen så de bliver klar til børnehaven.

En gang om ugen går vi heldags legestue sammen med nogle af mine kollegaer. Om sommeren besøger vi hinanden og om vinteren er vi i dagplejehuset ved skolen i Vonge. Ved opstart af nye børn og evt. gæstebørn springer vi over til alle er klar. For regelmæssigt besøg /uanmeldt besøg af en pædagog, hvor vi samarbejder om det enkle barns udvikling og trivsel.                                                                                   

Forældresamarbejde:                                                                                                                          
Som dagplejer syntes jeg at forældresamarbejdet er meget vigtigt, så man kan få skabt en tryg base for både forældre og børn, er forældrene trygge bliver barnet det som regel også. Jeg fokuserer på de gode oplevelser/Stunder vi har i løbet af dagen og får fortalt det til forældrene, Jeg vægter at der også er tid en gang imellem til en snak om barnets udvikling mm. Et par gang i løbet af året er der kaffe på kanden, det foregår ved afhentning, vi hygger os sammen både børn og voksne. Jeg lægger løbende billeder ind på børnetube/Aula, , så forældrene kan følge med i børnenes hverdag hos mig. Ved overgangen til børnehaven tager vi på besøg en formiddag.                                                

Måltider:                                                                                                                                          
Hos mig får vi en sund og varieret kost og følger Vejle Kommunes kostpolitik. Derudover høster vi vores egne frugter og grønsager fra højbedene samt frugthaven. Jeg syntes at det pædagogiske måltid er vigtigt og derfor prioriterer jeg også at spise sammen med børnene. Prøver også på at inddrage børnene så meget som muligt, som ved borddækning og at de bliver selvhjulpne ved bordet, at de selv hælder mælk op, sender fadet rundt med mad til hinanden. En gang imellem bager vi boller eller de hjælper til med at skære grønt ud mm.                                                                                            

Kurser:                                                                                                                                                       
Jeg Har igennem tiden været på mange kurser, som jeg flittigt bruger i min daglige praksis. inden for de sidste år har jeg været på følgende:                                                                                    
Den nye styrkede læreplan.                                                                                                                                          
Yoga.                                                                                                                                                
Grønnespirer kurser.
Førstehjælp