Birgit Smedegaard Marquart Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30543278 Adresse: Søndervang 55, Give

Jeg hedder Birgit Smedegaard Marquart født i 1972. Jeg bor Søndervang 55 7223 Give.
Jeg bor sammen med Sten Røjbæk som også er dagplejer. Vi har vores datter fra 2005, som bor hjemme. Samt to drenge fra 1991 og 1993 der er fløjet fra reden. Jeg startede som dagplejer oktober 2006. Vi er ikke rygere.

Sten og jeg fungerer som en stordagpleje, hvor vi alt efter årstiden deler os op, så de store får mest mulig tid til at lege udendørs. Hos er vi for det meste 8 børn, så der er rig muligheder for at danne venskaber på tværs.
Vi arbejder ud fra et godt børneliv hvor børnene kan være i faste rammer og genkendelighed, samt vi er lydhør over for børnenes behov for at tage initiativer til hverdagen.
Vi vægter i dagligdagen at samles om at synge, læse og høre på hvad børnene har oplevet i fritiden. Yoga er også blevet en del af vores hverdag sammen med børnene.
Vi går meget op i vores drivhus, urtehave, bærbuske. Sammen med børnene samler vi frø sår dem og ser hvad de bliver til.

Vi har et 40 kvm stort værelse, hvor vi har skumhynder, så børenes motorik styrkes med hoppe, rutsje, balancere og tumle. Dette gør vi hver dag. Ude har vi en nedgravet sandkasse, legehus, gynger og rutsjebaner. På søndervang har vi også en boldbane og en rigtig fin legeplads, vi benytter.

Selv om vi fungerer som en stordagpleje, har vi hver vores legestue dag, hvor børnene møder ind og bliver hentet i legestuen. Her er vi sammen med tre andre kollegaer og vi udveksler vi ideer og støtter hinanden. I legestuen møder børnene andre børn og voksne.

Vi vægter et godt forældresamarbejde med dialog og åbenhed. Det er vigtigt at vi samarbejder med jer forældre om barnet, barnets trivsel og udvikling og alt hvad der ellers er relevant, for at give barnet en god hverdag både hos os og derhjemme.

I dagligdagen har vi fokus på en sund og varieret kost. Vi bager en del brød selv, og dyrker også en del frugt og grøntsager. Vi tager os god tid til måltidet og gør meget ud af at det er hyggeligt og at børnene får lov til at smage på forskelligt mad og øve sig i at spise selv.

Jeg er tilknyttet en dagplejepædagog, hun fungere som min samarbejdspartner i forhold til mig og børnene, pædagogen vil være med ved et opstartsmøde.

Kursus og uddannelsesbeviser:
- Dagplejeruddannelsens Grund modul
- Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
- Forældresamarbejde i pædagogiske dagtilbud
- ICDP Relations- og ressourceorienteret pædagogik i dagplejen
- Inkluderende pædagogiske miljøer i dagtilbud og SFO
- Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
- Leg med sprog
- Leg med læring med digitale medier i dagtilbud
- Arbejdet med lavaffektive metoder – Low Arousal
- Den styrkede pædagogiske læreplan
- Førstehjælp opfølgning hvert andet år
- Yoga kursus