Lene Gaarde Mikkelsen Dagplejer
Send e-mail Telefon: 22314421 Adresse: Otte Ruds vej 36, Mølholm/Vinding

Lidt om mig
Jeg er årgang 1967. Gift med Ole og sammen har vi to voksne drenge (1990 og 1993). Vi ryger ikke, vores hjem er røgfrit og vi har ingen husdyr. Vi foretrækker økologi på en stor del af vores madindkøb. Jeg er oprindelig uddannet kontor assistent. Siden 1989 har jeg arbejdet med børn fra o-3 år. Først i vuggestuer og fra januar 1997, som dagplejer. Jeg har gennem årerne deltaget i en lang række relevante kurser og uddannelser og har senest gennemgået nogen spændende uddannelsesdage omkring de nye styrkede lærerplaner og fortidig fødte. Jeg bor på en rolig vej, med lukket have, direkte ud til store grønne områder og skoven som nabo.

Mit arbejde - Faglighed forenet med det hjemlige.
Børnenes trivsel er utrolig vigtig og mit primære arbejde består i at give børnene omsorg og nærvær, så de alle kan føle sig trygge. Både ved mig, min familie og i samværet med de andre børn. Det er vigtig for mig, at der skabes et lærerigt indhold i barnets hverdag. Det skal være sjovt, rart og trygt at være hos mig og det er min opgave, at skabe rammerne.

Børnenes ressourcer, alder og årstid er bestemmende for, hvordan dagen kommer til at forme sig. Der kan være planlagte aktiviteter og der er dage hvor vi er spontane. Børnene skal have tid til at fordybe sig i deres leg, uanset om det foregår ude eller inde - læring gennem leg.

Jeg holder rigtig meget af at være ude om formiddagen og gør det oftest muligt. Vores nærområde er fyldt med udfordringer og oplevelser. Skoven, små og store bakker, legepladser, ponyerne ved dalen m.m. og så er området forsynet med gode stisystemer, hvor børnene kan løbe frit. Her er mange muligheder, hvor sanserne og motorikken rigtig kan komme i spil. Vi synger meget og læser bøger hver dag.

Børnenes udvikling følges tæt og ved at give dem små sikre synlige succeser og tid til fordybelse, er der god grobund for barnets udvikling. Jeg arbejder ud fra de nye styrkede pædagogiske læreplaner, som er tænkt ind i hverdagen, i forhold til det enkelte barn. Her med fokus på dannelse, læringsmiljøer, legen og børneperspektivet.

Forældresamarbejde
Jeg lægger stor vægt på åbenhed og dialog, med mulighed for en snak om hverdagens små ”stjernestunder”, børnenes trivsel og udvikling.

Dokumentation
De kreative ting vi laver eller ting der samles i naturen får børnene løbende med hjem. Jeg tager jævnlig billeder og når barnet skal videre i børnehave, får de en bog med billeder fra tiden i dagplejen hos mig.

Legestue
I Dagplejehuset mødes vi en dag om ugen og har heldagslegestue. Børnene afleveres og hentes i legestuen. Her får de en god øvelse i at indgå i en større gruppe af både børn og voksne. Vi laver aktiviteter med børnene og fejrer årets forskellige højtider og har arrangementer for jer forældre og bedsteforældre.

Dagplejepædagog
Jeg er tilknyttet en dagplejepædagog og vi har et godt og tæt samarbejde omkring børnenes trivsel og udvikling.

Har i spørgsmål, er I altid velkommen til at kontakte mig.