Bende Klara Marie Thøgersen Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30542823 Adresse: Søndervang 53, Give/Farre/Grønbjerg/Langelund

Hos mig får børnene en dagplejer som:
- Er vild med sit job. Tænk sig at få lov at passe det dyrebareste i verden
- Vægter nærvær og tryghed
- Møder det enkelte barn, hvor det er
- Er engageret
- Observerer og inspirerer børns leg og læring
- Er positiv og stabil
- Værdsætter et godt og ligeværdigt forældresamarbejde

Børn udvikler sig og lærer gennem både aktiviteter, leg og dagligdagens gøremål. Vi forundres, glædes, overraskes og oplever sammen. I fællesskab udvikles tillid, sammenhold og empati. For mig er det vigtigt at se det enkelte barn og hele tiden have øje for hvad barnet er i færd med at lære og er udfordret på. Med afsæt i barnets interesser søger jeg at skabe glæde og udvikling gennem legen og et anerkendende samarbejde.

Tryghed og tillid er forudsætningen for børns udvikling, trivsel og læring. Derfor er dagens planer altid afhængig af hvordan børnene har det - samtidig med at jeg griber ideerne og ser muligheder. For mig er nærværet og fællesskabet i vores lille gruppe yderst vigtigt. Et dagplejebarn tager de første skridt til at mestre verden. Vi øver os i at lære sociale spilleregler og aktivt løse konflikter med øje for det, der ligger bag.

Sang og bevægelse er naturligt en del af dagen, og i videst muligt omfang er vi udenfor. Vi har bl.a. en børnevenlig have og et nærliggende, imødekommende plejehjem med inspirerende udearealer.

Jeg tilstræber at måltidet bliver en hyggestund og prøver at skabe en god kultur omkring måltidet - her er der jo også en masse god læring, så som snak om hvor maden kommer fra, lære at sende fadet rundt, smøre selv og hælde fra kanden og i det hele taget fællesskabet omkring spisesituationen.

Jeg går meget op i at børnene får en sund og varieret kost og følger Vejle Kommunes kostpolitik. Således er mine indkøb overvejende fuldkornsmærkede og nøglehulsmærkede varer og i et vist omfang også økologiske. Når vi skal have lidt ekstra hygge omkring maden er fokus på at undgå sukker.

Formiddagsmad serveres ca. kl. 8.30 og består af frugt, bolle, vand.

Frokost serveres ca. kl. 11 og består oftest af rugbrød med forskelligt pålæg. Fisk er ofte populært hos børnene (laksepaté, torskerogn, makrel, sild, rejer). Sammen med fx avocado og æg, kan skabes de fineste små indbydende madder. Kødpølse, leverpostej, smøreost og lignende pålæg er også ofte på bordet. Der er altid grønt ( fx agurk, tomat, kogte gulerødder, peberfrugt) og vi drikker dertil økologisk mælk. Der kan være dage med øllebrød, såfremt børneflokken kan lide det.

Eftermiddagsmad serveres omkring kl. 14.30/15 alt efter børnenes sovetider. Vi får ofte boller eller knækbrød med ost og peberfrugt. Andre dag serveres bananpandekager, fuldkornsgrød med frugtmos, bananbrød, gulerodsmuffins, æbleklatter eller hjemmebagte boller med lidt syltetøj eller figenpålæg.

En gang ugentligt er vi i heldagslegestue i (den nedlagte) Birkevejens Børnehave. Her mødes vi dagplejere i små grupper med ”vores” børn. Børnene oplever at være en del af en lidt større gruppe. Vi leger, synger og laver forskellige aktiviteter med børnene. I middagsstunden, når børnene sover, snakker vi voksne om læreplaner, stjernestunder, planlægger aktiviteter og giver hinanden sparring.

Min pædagog vil I møde til kontaktmødet, og hun vil komme i mit hjem og legestuen med jævne mellemrum. Med hende får jeg en god sparring omkring børnenes udvikling og trivsel.

Vi dagplejere er løbende på kursus og jeg har bl. a. deltaget i grundkursus, ICDP, den styrkede pædagogiske læreplan, inklusion og for tidligt fødte børn.

Jeg startede i mit dejlige job som dagplejer sommeren 2012. Indtil da arbejdede jeg som maler.

Jeg er årgang 69, gift med Flemming, mor til to voksne børn og titlen bedstemor har jeg også. Derudover har vi en hund.

De bedste hilsner Bende 😊