Mette Damgaard Dagplejer
Send e-mail Telefon: 31228162 Adresse: Bjerrevænget 25, Brejning

Hej med jer.

Jeg hedder Mette, og valgt i 2016 at blive dagplejer. Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet i daginstitution siden 1998. Jeg bor sammen med min mand, vores 3 drenge og vores hund. Vi bor på lukket vænge med en legeplads som nabo 😉 Hos mig er der god plads til at lege på. Jeg har et legeværelse, fordeler gang, alrum og køkken hvor børnene kan opholde sig. Så her er også mulighed for at trække sig og finde ro.

Jeg nyder at være i de små børns selskab og elsker at udvikle mig sammen med dem, lege sammen med dem og yde den omsorg for dem som de har brug for. Her bliver knuset, krammet og nysset.

Hos mig ønsker jeg at tryghed og genkendelighed er kendetegnene. Jeg bruger god tid på at børnene får en god start og dag hos mig. Ud fra børnenes behov, vurdere jeg hvad dagen skal indeholde. Der tages højde for børnenes forskellige behov for at sove, og for at vi kan være fordybet i en aktivitet.

Jeg forsøger at skaber hygge omkring måltiderne f.eks. Lys på bordet, blomster som børnene har plukket, stille musik, en serviet, og prøver at holde lidt bordskik, da jeg synes måltidet indeholder meget mere end mad.

Jeg vægter at komme ud hverdag, næsten uanset hvad vejret måtte tilbyde.

Vi går på ture i byen/skoven/stranden og besøger legepladser, bakker og anderledes terræn for at udfordre motorikken og få anderledes oplevelser end hvad de hjemlige rammer kan tilbyde. Vi snakker om de ting vi møder på vores vej og fordyber os i det som børnene bliver betaget af. Vi har en Christianiacykel som vi burger til at komme på oplevelser med, som ligger lidt længere væk.

Jeg besøger ofte mine dejlige kollegaer og vi tager på tur med hinanden. Vi er i heldags legestue, Bamses hus, sammen hver uge, her laver vi nogle fælles aktiviteter, spare med hinanden og hvor børnene kan danne relationer på tværs af grupperne. Vi holder desuden middagsmøde med dagplejepædagogen. Brejnings dagplejer mødes og er sammen en gang om ugen i Børnehuset Blækspruttens sal, i vinterhalv året. Alt sammen for at børnene stille og roligt vender sig til at skulle være en del af et større fællesskab og for at få kendskab til evt. gæsteplejere, og for at få sparring og samarbejde omkring hvad der sker i børnegruppen.

Med ærlighed kommer vi længst, og jeg forventer hvis der er noget der undre jer, at I kommer til mig og jeg vil komme til jer. Sammen finder vi en løsning. Ærlighed og åbenhed med plads til forskellighed, giver godt samarbejde.

Min dagplejepædagog og vil komme og være hos os indimellem. Hende bruger jeg også til at spare med, bl.a. Min og børnenes trivsel, særlige udfordringer hos det enkelte barn, udarbejdelse af dialogprofiler Som bl.a. bruges i overgangen til børnehaven.

Vores hus er røgfrit.

Mvh Dagplejer Mette Damgaard