Lise Bek Møberg Dagplejer
Send e-mail Telefon: 29 39 72 81 Adresse: Præstevænget 7, Give/Farre/Grønbjerg/Langelund

Hvem er jeg?
Først og fremmest er jeg mig selv.

Jeg hedder Lise er født i 1982. Jeg bor sammen med min mand Kjeld og vores to piger, Ida fra 2011 og Rosa fra 2013, lige midt i Give by på Præstevænget.

Jeg elsker at lege og elsker at give børnene et smil på læben.
Hjemme hos mig, er der plads til knus og kram, til kolbøtter og sprællemænd, og masser af leg og nærhed. Jeg har et dejligt lege-værelse med mange forskellige muligheder. Både til hygge og hopperi.

Forskellen på surt & sødt og sort & hvidt, er nogle af de ting man som et lille menneske skal nå at lære inden man kan rejse ud i den store vide verden. Vi øver i at ”vente på tur” når alle vil rutsje, og at ae, ikke slå når dukkerne skal puttes.
Der bliver øvet i selvstændighed og selvhjulpen hed. Man kan for eksempel hjælpe med at dække bord til vores måltider eller øver i at tage overtøj på.
Leg er læring, det skal være sjovt, så lærer man bedst.

Drejer hjulene på bussen rundt? og kan Mariehøne Evigglad godt li’ Søren snegl? Det prøver vi at finde ud af ved at synge dagligt. En klog dame sagde engang til mig ”Man kan ikke være sur når man synger”. Så det er én god grund til at synge lidt mere.

Sand mellem tæerne og luft i håret, det skal man have fra tid til anden. Til det har jeg en dejlig stor indhegnet have, med stier og mange muligheder for at have de store armbevægelser med. Vi har masser af muligheder for at gå ture til andre spændende steder og dette benytter jeg mig gerne af. Jeg besøger også andre kolleger og deres børn så man kan knytte relationer på tværs. Børnenes egen nysgerrighed, børnefællesskaber og leg er styrende i mit arbejde, og at der er et potentiale for pædagogik og læring i alle typer af situationer – også for eksempel bleskiftet, frokosten, legen og på gåturen. Se mere om dagplejens styrkende læreplan på https://dagplejen.vejle.dk/politikker-og-retningslinjer/dagplejens-styrkede-laererplan/

Uden mad og drikke-duer helten ikke. Derfor har vi 3 faste måltider hos mig. Formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Jeg følger sundhedsstyrelsens retningslinjer om en sund og varieret kost, og udfordrer de små smagsløg med nye og spændende smage, men får også den velkendte leverpostejs madmed agurk. Se mere på https://dagplejen.vejle.dk/politikker-og-retningslinjer/mad-og-maaltidspolitik/

En gang i ugen er jeg i legestue med andre dagplejere. Den dag kan vi lave andre ting end når vi er hjemme i vores egen gruppe. Vi kan igen skabe relationer på tværs og børnene bliver trygge ved at være i en større gruppe med flere børn og voksne.

Som dagplejer I Vejle kommune har jeg tilknyttet en fast dagplejepædagog, som jeg også kan bruge til pædagogisk sparring og råd i forhold til mit arbejde med børns trivsel og udvikling.

Min ære og mit mål ligger i, sammen med jer som forældre, at få disse små mennesker gjort klar til at møde verden med oprejst pande og en tro på egne evner.

Kærlig Hilsen
Lise Bek Møberg