Dorte Lykke Skau Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30545068 Adresse: Falkevej 10, Børkop

Hej

Hos mig får du og dit barn tryghed, omsorg, nærvær og hjemlig atmosfære i en overskuelig hverdag. Jeg glæder mig til at passe netop jeres guldklump, så hjertelig velkommen i dagpleje hos mig.

Lidt om mig:

Jeg er født i 1967 og er gift med Jan. Vi har Dennis fra 92 og Louise fra 95. De er begge flyttet og har deres egne familier, og de har beriget vores liv med tre dejlige børnebørn. Jeg har været dagplejer i Børkop siden november 2000. Vi har ingen dyr og vores hjem er røgfrit.

Hvilke rammer tilbyder jeg:

Jeg har et dejligt stort og lyst legeværelse med plads til hygge og leg. Skal vi bruge ekstra plads har jeg en stor gang, hvor der står en rutsjebane og hoppeheste, så der er mulighed for lidt ”vildere” leg og at få pulsen lidt op. Jeg har en stor have med en MASSE forskellige lege ting og køretøjer, så der er masser af udfordringer til børnene. Jeg har en el-ladcykel med plads til 4 børn, så vi af og til kan komme lidt længere væk.

Hverdagen i dagplejen:

Jeg arbejder ud fra den styrkede pædagogiske læreplan. For et lille barn er tryghed, nære relationer og en genkendelig hverdag vigtig for deres trivsel, udvikling og læring. Jeg gør meget ud af at møde børnene, der hvor de er. Jeg tilrettelægger vores dag efter børnenes behov og ønsker. Det er vigtigt for mig, at hvert barn bliver set og hørt og at skabe rammer, så hvert barn udvikler sig. Vi synger, læser, bager, tegner, laver puslespil, leger med modellervoks osv. Vi arbejder meget med krop og bevægelse, hvor børnene bliver udfordret til at bruge kroppen. Vi synger, danser, hopper, kravler, løber, laver børne yoga og meget mere. Sproget er også noget vi bruger meget tid på, vi har mange sprogstimulerende lege/aktiviteter, som er med til at udvikle sproget. Vi er stort set ude hver dag enten i haven, på tur, på legepladsen, på besøg hos en kollega, på biblioteket eller måske på tur med cyklen.

Jeg arbejder med at styrke det enkelte barns selvværd, selvtillid, at de bliver selv- hjulpen og guider dem i de sociale færdigheder, så de er ”helt” klar når de skal i børnehave. Spisesituationen er hyggelig hos mig, hvor vi alle sidder ved bordet til vi er klar til at sige, tak for mad. Vi får en snak om maden, og om hvad vi har lavet i løbet af dagen. Vi får sund og varieret kost, og jeg prøver at skabe madmod/madglæde hos børnene, så de får lyst til at smage/spise meget forskelligt. Vi er i heldagslegestue to gange om måneden, hvor vi er sammen med to af mine kollegaer og deres børn. Børnene får udviklet deres sociale kompetencer, og lærer at være i en større gruppe.

Kurser:

Jeg har været på en del kurser som dagplejer gennem årene. Jeg har været på grundkursus, ICDP (International child development program), pædagogiske læreplaner, inkluderende pædagogiske miljøer og styrkede læreplaner, så jeg føler mig godt klædt på til at modtage jeres barn. Som dagplejer har jeg jo selvfølgelig også været på 1. hjælps kursus, som bliver genopfrisket hvert tredje år.

Forældresamarbejde

Jeg BRÆNDER for dagplejen, og synes det er fantastisk at være med til at give børnene en tryg hverdag. Derfor er det meget vigtigt for mig at have et godt samarbejde med jer forældre med en åben og ærlig dialog, så I altid er glade og trygge ved at aflevere jeres barn hos mig.

Jeg glæder mig til at møde jer og jeres barn.