10. maj 2020

Nyt omkring dagplejernes åbningstid

Kære forældre


Alt fortsætter i coronaens tegn. Heldigvis er der gang i så
mange tiltag ude…

Kære forældre

Alt fortsætter i coronaens tegn. Heldigvis er der gang i så mange tiltag ude hos dagplejerne, så det kører. Men en kæmpe opgave for dem at leve op til Sundhedsstyrelsens krav om hygiejne og rengøring flere gange på en dag (også legetøjet). Det har fået Børne- og Familieudvalget til i torsdags at godkende, mens disse skrappe regler skal overholdes, at nedsætte dagplejernes åbningstid til 43 timer. Altså en ugentlig nedgang på 5 timer. Vi håber det i en dialog med jeres dagplejer kan løses for jer. Nedenfor ser I sagsfremstillingen fra udvalgsmødet:

I forbindelse med genåbningen af dagplejen har Sundhedsstyrelsen udsendt en instruks vedr. rengøring og hygiejne, som er en forudsætning for at holde åbent. Dagplejerne har derfor fået pålagt ekstra rengøring af legetøj ude og inde, rengøring af toiletter og puslefaciliteter samt inventar og kontaktflader flere gange dagligt. Det er en stor ekstra opgave, som er ressourcekrævende at løfte. I skoler og institutioner løses dette i høj grad med ekstern ekstraordinær hjælp, men dette er vanskeligt med dagplejens organisationsform i private hjem. Børne- og Ungeforvaltningen vurderer, at opgaverne svarer til i gennemsnit en times ekstra arbejde om dagen.

I praksis betyder det, vi laver det her som en kombination med de fleksible åbningstider, som dagplejerne i forvejen har. Skulle det vise sig, I ikke kan overholde de 43 ugentlige åbningstider, går I i dialog med jeres dagplejer, der så af os vil blive kompenseret via løn. I vil af jeres dagplejer blive spurgt om afleverings og afhentningstider for minimum en uge ad gangen.

Ordningen træder i kraft mandag den 18.maj og vil vare så længe Sundhedsstyrelsen opretholder de skærpede krav til rengøring.

På håber på jeres forståelse.

Venlig hilsen
Lise Fabricius