DayCare

Digitalisering i Dagplejen

Dagplejen har i lighed med rigtig mange daginstitutioner i Vejle Kommune fået et digitalt kommunikationssystem, DayCare, forældre og dagplejere imellem, dagplejere og Dagplejekontor imellem og dagplejekontor og forældre imellem.

Det indbefatter, at alle dagplejere har fået en smartphone, som nu er deres ”arbejdsredskab”. Alle dagplejere har med andre ord fået dels et arbejdsredskab (smartphone med et arbejds mobilnr.) Det er på dette nr. man kan ringe og sms´e beskeder til sin dagplejer (fri, syg osv). Det er selvfølgelig ikke sådan at det skal erstatte den daglige dialog i dagplejehjemmet.

Vi håber, alle forældre ser det som en nem og forenklet både at kommunikere beskeder ud på. Dagplejeren skal ligeledes bruge telefonen som kamera til dokumentation. Ikke mindst det at få billeder hjem af sit barn i gode sammenhænge, håber vi vil være med til at man som forældre kan føle sig endnu tættere på barnets hverdagsliv i Dagplejen.

For at det alt sammen skal lykkes, forudsætter det at man som forældre logger sig ind og påfører diverse oplysninger jævnfør en vejledningsmanual, man får af sin dagplejer. Gevinsten er bl.a., i det øjeblik barnet skal i gæstepleje, bliver der sendt en besked til dagplejeren, hvorpå diverse oplysninger står. Når man som bruger/forældre benytter dette system, genererer det automatisk oplysninger fra KMD, som man selv har lagt ind.

Lise Fabricius
Dagplejelder

Vejledning til DayCare på engelsk    
Det er nu muligt at få den folder om DayCare, der er udarbejdet til forældre, på engelsk.