Anne Mette Gliemann Buch Dagplejer
Send e-mail Telefon: 30544933 Adresse: Elbækvej 32, Børkop

For mig er en god dagpleje et sted hvor børnene oplever god tid, tid til at lege, tid til hygge, tid til fordybelse og tid til læring. Hvor børnene oplever tryghed og nærvær, samt en daglig rytme, fyldt op med indhold som de kender og er tryg ved.

I min dagpleje er det vigtigt at børnene føler anerkendelse og hvor de værdsættes for at være lige netop det lille enestående menneske de er, således at de opbygger selvværd og mod på livet. Samtidig med skal de lære at indgå i en gruppe med andre børn.

Jeg ser det som en stor opgave at jeg som dagplejer lærer børnene at ”SE” andre og vi bruger meget tid på denne læringsproces. Det er fantastisk at opleve, når børnene udtrykker glæde og begejstring, når de igennem leg, hyggestunder og læring viser at de får noget til at fungere, både alene og i flok.

Jeg bruger i høj grad mine dagplejebørn som inspirations – kilde til hvad vi skal foretage os. Det er vigtigt for mig som barnets dagplejer, at få startet op med noget som barnet er trygt ved. Dvs. jeg bruger god tid på opstarten, når de starter hos mig i dagplejen, at lære dem godt at kende. Iagttage dem og observere hvad det er, de udviser glæde og interesse for. Det gør jeg for at mine dagplejebørn skal opnå tryghed, ro og genkendelighed. På den måde opnår jeg fortrolighed med barnet og barnet får tillid til mig og jeg kan gå videre med, at præsentere dem for andre oplevelser i min dagpleje.

Vi forsøger at komme ud hver dag, uanset vejr og årstid. Derfor er det vigtigt, at børnene har tøj og fodtøj med som passer til vejret og årstiden. Jeg holder meget af at bruge naturen og de omkringliggende smukke omgivelser hvor jeg bor. Børnene og jeg går mange hyggelige ture til bl.a. Børkop Ride skole, hvor vi ser og taler om de imponerende flotte heste som vi møder, eller til Børkop Vandmølle, hvor vi bl.a. fodre ænderne, eller køber mel af mølleren, som vi kan bruge til at bage sundt brød af til måltiderne, eller en tur ned på legepladsen, hvor vi mødes med andre børn og kollegaer. Her hjemme er vi også tit ude i min have, hvor der er god plads til "børne” - bevægelse og motoriske udfordringer. Børnene kan gynge, hoppe, grave i sandkassen eller lege købmandsbutik i det store hyggelige legehus. Måske hvis de er heldige, kan børnene høre en hest som vrinsker lige på den anden side af hækken, hvor vi har sådanne gående på græs. (Haven er hegnet ind)

Musik og sang i alle mulige afskygninger og ”læse” højt for børnene er også noget af det vi bruger tiden på. Samt et kram i ny og næ ;-)

Når børnene er parate og kan ”rumme det” går vi i heldags-legestue 2 gange om måneden nede i ”Bamses Hus” i Børkop. Her mødes vi sammen med de andre børn og dagplejere fra min gruppe. Dette er med til at styrke børnene i at være sammen i en større børneflok, med flere voksne og hermed "klæde dem godt på" til at starte i børnehave. Børnene får også her mulighed, for at deltage i større sociale arrangementer, som fastelavn, julehygge mm.

Udover min pædagogiske uddannelse, har jeg som dagplejer også været på relevante kurser som ICDP (International Child Development Program) Og har været på 1st. hjælp kursus med udvidet del omkring småbørns livredning.

Som Dagplejer får jeg også løbende besøg af min tilknyttende Dagplejepædagog. Hun er min sparringspartner, som er med til at kunne give råd og vejledning om det enkelte barns udvikling og trivsel.

Et åbent og ærligt forældre samarbejde er for mig meget vigtig. Forældre skal være trygge og have tillid til at have deres barn hos mig – trygge forældre er første skridt i retning af trygge børn og jeg vil gøre mit til at de skal føle sig velkommen. Jeg bor i rolige og naturskønne omgivelser, tæt på Børkop Vandmølle. I mit hjem, der er røgfrit, er der god plads og hjerterum, både ude - og inde til børns fri fantasi, leg og læring.

Jeg er født i 1978 og bor sammen med Ivan og vi har 2 skønne piger samt en god og meget børnevenlig hund ( Cocker Spaniel ) Jeg har været ansat som dagplejer siden december 2012.

Er uddannet pædagog og har siden uddannelsens afslutning i 2003 arbejdet i forskellige daginstitutioner for børn, samt Bo – steder med mennesker med varig funktionsnedsættelse.