Ulla Sørensen

  • Kontaktoplysninger

    E-mail: ullks@vejle.dk
    Telefon: 30545223
    Adresse: Hægestræde 6, 7100 Vejle

Jeg lægger vægt på:
At det er børnenes behov, der afgør hvad vi skal lave den enkelte dag. At dagplejen er en tryg base i hverdagen. At man som dagplejer har tid til at favne det enkelte barn. At man som dagplejer kan yde omsorg og nærvær for børnene. At børnene udvikler sig som selvstændige personer, men samtidig lærer at begå sig i en gruppe. At børnene får tid til fordybelse. Forudsigelighed i hverdagen, at der er nogle ting vi gør hver dag. Åbenhed og ærlighed i samarbejdet med forældrene.

Hverdagen:
Hverdagen er forudsigelig og så alligevel ikke. Vores spisetider er rimelig faste, men ikke mere end at de, selvfølgelig tilrettelægges efter børnenes behov. Formiddagen kan være meget forskellig. Den afhænger også meget af, hvordan børnene har det, den enkelte dag. Vi går måske ud og leger i haven. Dagen kan også byde på en tur til den nærmeste legeplads, eller en gåtur i skoven. En gåtur kan byde på mange ting, måske kommer skraldebilen og så får vi en snak om hvad de laver. Måske ser vi nogle dyr. Vi snakker om dem og betragter dem indgående, måske har vi en sang om dyret som vi synger. Jeg bestræber mig på, at vi får frisk luft hver dag. Men igen det afhænger af børnenes behov og vejret. Jeg forsøger at servere sund mad for børnene. Jeg veksler mellem brød og pålæg, eller måske noget lunt. Frugt og grønt indgår som en del af alle vores måltider. Fredag er vi i legestue med 2 andre dagplejere og deres børn. Vi laver forskellige aktiviteter såvel ude som inde. Børnene lærer at begå sig med andre børn og voksne.

Højtider:
Fødselsdage er en speciel dag, hvor det enkelte barn er i centrum. Vi pynter med flag og balloner og synger fødselsdagssange. Jul – påske – fastelavn fejrer vi både i legestuen og hjemme. Til jul klipper og klistrer vi samt laver julegaver. I legestuen afholder vi juletræsfest, hvor forældrene bliver inviteret. Vi går også til julegudstjeneste i kirken. Til fastelavn har vi tøndeslagning i legestuen, hvor vi alle er klædt ud. Når påsken nærmer sig, sår vi karse, laver forskellige påsketing og holder påskefrokost i legestuen.

Jeg har en dagplejepædagog (Heidi Vilsbøll), som fører tilsyn og som jeg samarbejder med i hverdagen.

Jeg er født i 1958 og gift med Jan. Vi har 2 børn, Michael som bor i København og Louise som bor i Sheffield i England.

Vi bor i et dejligt rækkehus med egen have, hvor jeg har legehus og andre udendørs legeting. Vi har ingen husdyr og et røgfrit hjem. Jeg har været dagplejer siden 2002. Et dejligt job, hvor der aldrig er 2 dage, som er ens.

Tilknytning

Dagplejepædagog: Charlotte Ysøe
Skriv dit barn op til dagpleje