Solvejg Christensen

  • Solvejg Christensen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: sochr@vejle.dk
    Telefon: 30543157
    Adresse: De Lictenbergsvej 21, 7182 Nørup

Som dagplejer lægger jeg vægt på at være nærværende og omsorgsgivende og skabe en tryg hverdag for børnene. Dette miljø skabes i tæt samarbejde med jer som forældre, da det skaber sammenhæng og tryghed for børnene, og det giver gode muligheder for udvikling og læring.

I min dagpleje er det vigtigt at børnene får udviklet deres sociale kompetencer. Det er vigtigt for deres udvikling at de får lært at tage hensyn og hjælpe andre, men også at de får lov at finde deres eget ”jeg” og at de kan få lov at sige fra. Jeg arbejder ud fra den anerkendende tilgang og udviklingen af børnenes sociale kompetencer kan ske gennem leg, ved pædagogiske aktiviteter eller i de daglige gøremål, som børnene er en del af.

Jeg er Naturdagplejer og jeg prioritere ude livet højt. Jeg er tilmeldt ”Grønne Spirer” og vi er ude næsten hver dag. Vi går på opdagelse i naturen, hvor vi følger årstidernes skifte og mærker hvordan vejret er. Børnene får lov at gå på opdagelse, og der er tid til fordybelse. Måske finder vi en lille mariehøne, eller et edderkoppespind, som skal undersøges, eller vi kan høre bækkens rislen.

I naturen er der også gode muligheder for at styrke børnenes motoriske udvikling og skærpe deres sanser. Vi har en gymnastik/bevægelses dag om ugen og det meste af året foregår dette uden for i naturen. 

Børnenes sproglige udvikling har også stor prioritet hos mig, da det er gennem sproget børnene har mulighed for at udtrykke sig. Vi læser bøger hver dag og vi synger udvalgte sange, som børnene selv vælger fra en sangkuffert. Vi har også en musikdag om ugen, hvor børnene spiller musik, og vi laver forskellige rytmer og vi danser. Derudover leger vi forskellige ting som styrker børnenes mund motorik, Ved disse aktiviteter kan jeg følge børnenes sproglige kompetencer, hvilket giver mulighed for at støtte op om hver enkelt barns sprogudvikling.

De kreative aktiviteter med at male, tegne, klippe og klistre, kommer vi som oftest omkring i forbindelse med de danske traditioner der er i løbet af året. F.eks. samler vi grene til fastelavnsris, sår karse til påske, fejrer høsten, og skærer måske et græskar til halloween og laver små hemmeligheder til jul

Ved at arbejde med alle disse ting kommer vi godt omkring de seks læreplans temaer. Jeg dokumenterer arbejdet med billeder og tekst, som samles i ”barnets bog”, som barnet får når det stopper i dagpleje.

Mit daglige arbejde med børn er utrolig livsbekræftende og det er dejligt at være med til at gøre en forskel for hvert enkelt barn, og det er med til at skabe arbejdsglæde. Jeg har været dagplejer siden 1997, jeg er gift med Ole som er udearbejdende, og sammen har vi tre børn, som alle er udeboende. Har I lyst til at vide mere er I velkommen til at kontakte mig på 30543157

Med venlig hilsen
Solvejg

Her kan du læse årsplanen for 2019

 

Tilknytning

Dagplejepædagog: Mariann Lund
Skriv dit barn op til dagpleje