Mette Larsen

  • Mette Larsen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: mkala@vejle.dk
    Telefon: 30543044
    Adresse: Brunmose 2, 7100 Ødsted

Mine værdier:
De første år i et barns liv er de vigtigste, derfor er det også vigtig for mig at være med til at gøre de år til de bedste for dem. For at de trives i hverdagen, vægter jeg nærhed, tryghed, omsorg og leg meget højt, da det er vigtigt for mig at de følger sig trykke, set, respekteret og anerkendt for den, de er. Jeg ønsker at de får en stabil og rolig, hjemlig hverdag.

Som Grønne Spirer er vi meget ude at lege og gå på opdagelse i naturen, da ude børn er sunde børn som udvikler sig bedre fysik og mental, og de har stor gavn af de stimuli naturen giver dem. Gennem lege i naturen udvikles de sociale kompetencer som er vigtig for deres udvikling og gennem opdagelse, stimuleres og styrkes deres sanser, motorik, og de bliver bedre fysik og mentalt. Vi laver en årsplan som vi følger, hvor vi kommer rundt om årstiderne og som er godkendt af Grønne spirer. For de lidt større børn arbejder jeg hen på at de skal blive mere selvhjulpne, gøre tingende selv, så de bliver bedre rustet til en hverdag i børnehaven, så som, selv at tage tøj af og på, hjælper med at rydde op, dækker bord o.s.v. Noget som er vigtigt for mig er et tæt og åben forældresamarbejde med gensidig respekt.

Min hverdag:
Morgenmad:For dem der kommer tidligt er der mulighed for at få morgenmad. Derefter leger vi lige med det vi har lyst til og for dem der har brug for det en lille lur.

Formiddags mad: Får vi omkring kl. 8-8,30, som er brød og frugt. Derefter går vi ud for at lege eller på tur, som kan være til spejder huset, sportspladsen, skoven eller en lille tur til hestene. Ligeledes gå vi gerne på besøg på børnehavens legeplads, hvor vi sommetider møder børnehave børnene, hilse på tidligere dagpleje børn og evt. søskende.  Hvis vejret er rigtig dårlig, kan vi godt finde på at lave nogle aktiviteter indendørs, som at bygge med brio/lego, bager, maler/tegner, synge, tumle eller bare hygger os, og hvad vi nu ellers kan finde på.

Frokost: Får vi omkring kl. 11, som er rugbrød med bla. pålæg, æg, fisk, ost, samt grønt til og evt. noget lunt. Derefter er det tid til en middagslur.

Eftermiddags mad: Får vi når alle mand er stået op, og som er brød og frugt.

Til alle måltider serveres der mælk og vand.

Legestuen:
Vi går i heldags legestuen (boblen) hver mandag, hvor børnene skal afleveres og hentes der. Der er vi sammen med tre andre kollega og deres børn og laver gerne en fælles aktivitet sammen.  Ca. en gang om måneden kan vi benytte mini hallen.

Pædagogen:
Min pædagog er Annette Andersen. Anette kan jeg gøre brug af/spørge til råds med alt omkring børnene. Hun kommer på besøg både an/uanmeldt, og hun er garant for, at alt er som det skal være og at børnene har det godt hos mig.

Familien:
Sammen med min mand Torsten, har vi 2 ikke hjemmeboende børn. Vi er begge, ikke rygere.

Uddannelse:
Jeg er uddannet butiksassistent og har arbejdet et par steder inden jeg valgte at blive dagplejer i 1996. Jeg har deltaget i de obligatoriske kurser ved Vejle kommune, samt førstehjælp og de kursuser der er relevant for mig og mine dagplejebørn, bla. ICDP, Inklusion og Grønne spirers kursus i naturpædagogik.

Venlig hilsen        
Mette Larsen 

Tilknytning

Dagplejepædagog: Annette Andersen
Skriv dit barn op til dagpleje