Lene Mikkelsen

  • Lene Mikkelsen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: legmi@vejle.dk
    Telefon: 30545339
    Adresse: Otte Ruds Vej 36, 7100 Vejle

Mit arbejde  -  Faglighed forenet med det hjemlige.
Børnenes trivsel er utrolig vigtig og mit primære arbejde består i at give børnene omsorg og nærvær, så de alle kan føle sig trygge. Både ved mig, min familie og i samværet med de andre børn. Jeg syntes det er vigtig, der er indhold i barnets hverdag. Det skal være sjovt og rart at være hos mig og det er min opgave, at skabe rammerne.

Børnenes ressourcer, alder og årstid er bestemmende for, hvordan dagen kommer til at forme sig. Der kan være planlagte aktiviteter og der er dage hvor vi er spontane. Børnene skal have tid til at fordybe sig i deres leg, uanset om det foregår ude eller inde - læring gennem leg.

Jeg holder rigtig meget af at være ude om formiddagen og gør det oftest muligt. Vores nærområde er fyldt med udfordringer og oplevelser. Skoven, små og store bakker, legepladser, fårene ved dalen m.m. og så er området forsynet med gode stisystemer, hvor børnene kan løbe frit. Her er mange muligheder, hvor sanserne og motorikken rigtig kan komme i spil. Vi synger meget og læser bøger hver dag.

Børnenes udvikling følges tæt og ved at give dem små sikre synlige succeser og tid til fordybelse, er der god grobund for barnets udvikling. Jeg arbejder ud fra de pædagogiske læreplaner, som er tænkt ind i hverdagen, i forhold til det enkelte barn. - Sprog, Sociale kompetencer, Personlige kompetencer, Krop og bevægelse, Natur og naturfænomener, Kulturelle udtryksformer og værdier.

Forældresamarbejde
Jeg lægger stor vægt på åbenhed og dialog, med mulighed for en snak om hverdagens små ”stjernestunde”, børnenes trivsel og udvikling.

Legestue
I dagplejehuset mødes vi en dag om ugen og har heldagslegestue. Børnene afleveres og hentes i legestuen. Her får de en god øvelse i at indgå i en større gruppe af både børn og voksne. Her er også planlagte aktiviteter og vi fejrer årets forskellige højtider og har arrangementer for jer forældre og bedsteforældre. Vi besøger også pleje- hjemmet Rosengaarden, hvor vi synger og hygger med beboerne. Jonna fra legestuen og jeg har et meget tæt samarbejde og har en ugentlig aktivitetsdag sammen.

Lidt om mig
Jeg er årgang 1967. Gift med Ole og sammen har vi to voksne drenge (1990 og 1993). Vi ryger ikke, vores hjem er røgfrit og vi har ingen husdyr. Jeg er oprindelig uddannet kontor assistent. Siden 1989 har jeg arbejdet med børn fra o-3 år. Først i vuggestuer og fra januar 1997, som dagplejer. Jeg har gennem årerne deltaget i en lang række relevante kurser og har senest gennemgået et utrolig spændende uddannelsesforløb omkring inklusion, som har givet mig en masse gode redskaber, jeg kan bruge i mit arbejde med børnene. Jeg bor på en rolig vej, med lukket have, direkte ud til store grønne områder og skoven som nabo.

Dagplejepædagog
Jeg er tilknyttet dagplejepædagog Hanne Seidenfaden og vi har et meget tæt samarbejde omkring børnenes udvikling.

Har i spørgsmål, er I altid velkommen til at kontakte mig.

Tilknytning

Dagplejepædagog: Hanne Seidenfaden
Skriv dit barn op til dagpleje