Kate Møller

  • Kate Møller

    Kontaktoplysninger

    E-mail: katem@vejle.dk
    Telefon: 45
    Adresse: Fårupvej 5, 7300 Jelling

I dagligdagen holder jeg meget af at være ude med børnene. Følge de forskellige årstider og finde steder, hvor børnene kan løbe frit, finde vandpytter at pjaske i, blade, vi kan smide med...

Vi dufter til blomster, samler pinde og sten, ser på fugle, der spiser orm, kigger på spindelvæv og edderkopper o.m.a.

Vi er glade for at fodre ænderne, eller hestene oppe ved plejehjemmet. Vi elsker også at lege ved seminariet. At gå på bakken, både forlæns og baglæns. At lege tog rundt om det store træ, eller gå på line rundt om træet, det er også sjovt. At lege oppe på Torvet synes vi også er skægt. Der er trapper børnene kan gå op og ned af, bakker de kan løbe op og ned af. Gelændere de kan ”stå” på og meget andet.

Nogle gange tager vi madpakke med på vores gåtur og finder et rart sted at spise den. Tit er børnene med til at bestemme HVOR vi skal sidde. Det kan f.eks. være ved højen, ved ænderne, på Torvet, på en BÆNK eller et HELT andet sted.

Vores legestue er også et godt sted at komme - både for børnene og mig. Børnene leger på tværs af grupperne, og vi lærer hinandens børn godt at kende, så det er nemmere for dem at komme i gæstepleje.

Jeg værdsætter også at tage på ture, både selv og med legestuegruppen. Vi tager f.eks. med bus til Løveparken, med tog til Vejle eller Madsby i Fredericia. Vi laver det til en rigtig hyggedag med madpakker osv. Dette kommer selvfølgelig an på børnegruppen, mange små contra større f.eks.

Det, at mødes med andre dagplejere fra andre grupper, synes jeg også, er rart. Vi mødes rundt i byen, eller hos hinanden.

Jeg har også et tæt samarbejde med plejehjemmet, hvor vi sommetider er til dagpleje cafe, til fastelavn eller nede for at synge for de ældre og være sammen med dem i deres opholdsrum. Sommetider alene, og sommetider med et par andre dagplejere eller gruppen.

Jeg synes også, at det er vigtigt at se hvert enkelt barn på lige netop det sted, de står. To toårige er nødvendigvis ikke kommet ”lige langt” på alle punkter i deres udvikling. Det kan f.eks. være, at et barn er utrygt ved at bevæge sig ud blandt mange børn eller et som ikke bevæger sig rundt på gulvet, som mange af hans jævnaldrende måske ville gøre. Det kan også være nogle der har brug for noget ekstra rent motorisk. Eller er sensitive. Så er det rart at finde ud af, hvad der kan gøres for eksempel med øvelser eller det at blive hjemme i vores egen lille gruppe eller noget helt tredje.

Jeg laver også barnets bog med lidt billeder fra dagplejetiden, en kort beskrivelse af barnets opstart i dagpleje, måske med lidt tegninger mm.

Forældrekontakten, synes jeg, er en vigtig del i mit arbejde.

Det er utrolig vigtigt for mig at have dette tætte samarbejde med forældrene, da jeg føler, det skaber et godt fælles grundlag for barnets opvækst.

Jeg holder forældre/dagpleje samtale ca. 2-4 mdr. efter barnets opstart.

Jeg kan også lide at være aktiv som f.eks. at være med i en lille gruppe omkring vores årlige dagplejedag eller andet som rører sig i dagplejen her i Jelling.

Jeg er gift og har selv fire drenge.  Kenny fra 1982,  Jamie 1985,  Daniel 1988 og Mark 1995. Og 3 børnebørn.  Jeg har været dagplejer siden 1.april 1986. Hele min familie har altid været meget indstillet på at jeg passer børn, og de er alle meget glade for børn.

Til slut vil jeg fortælle, at jeg har fisk og en dejlig sort Labrador der hedder Zidka.

Tilknytning

Dagplejepædagog: Heidi Vilsbøll
Skriv dit barn op til dagpleje