Irli Jensen

  • Irli Jensen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: irdje@vejle.dk
    Telefon: 30543138
    Adresse: Banevænget 31, 7323 Kollemorten

I børnenes udvikling er det vigtigt for mig, at se og forstå børnene som selvstændige små mennesker. De udvikler sig forskelligt og det skal de have lov til. Jeg støtter dem i deres udvikling, ved at give dem plads til både leg og fordybelse, samtidig med, at jeg prøver at gøre dem nysgerrige på omverdenen. 

Indenfor synger vi ofte, læser gerne bøger, eller jeg fortæller historier.  Det sker også vi hører højt musik som vi danser og fjoller rundt til. En kuffert med små ting der symboliserer de forskellige sange kan danne rammen for mange snakke om fx mariehønen evigglad eller bjørnen sover.

Jeg synes, det er meget vigtigt at være ude at få frisk luft hver dag. Hvis det sner, skal sneen jo også undersøges og hvis det regner, så skal der jo hoppes i vandpytter. Min have lægger op til rigtig megen forskellig leg. Er man sørøver, så står skibet i hjørnet klar til at tage på togter. Er man i stedet på safari, er der små stier og rum rundt i haven, hvor man møder mange forskellige små keramik dyr og væsner. Eller er man til balanceleg, er der også mulighed for det.

Vinbjergsnegle under buskene, bænkebiddere under stenene, og små og store frøer i den gamle gryde – er alle steder der ofte bliver efterset af mine udforskere. Legehuset, sandkassen og køretøjerne venter bare på at blive brugt. Som det nok kan ses, sker der mange hyggelige og sjove ting i min have.

Før livet i børnehaven lærer jeg børnene at blive selvhjulpne. Men det er ikke kun på det praktiske områder jeg gør dem klar. Jeg arbejder også meget med hvordan vi taler sammen, er sammen – i det hele taget hvordan man indgår i en gruppe, hvor der er plads til alle.

For at børnene kan lære de andre børn og dagplejere at kende, er vi i heldagslegestue i Legestuehuset i Vonge om vinteren, og om sommeren er vi rundt hos kollegaer. Det ser jeg som et plus, da gæstedagpleje i gruppen så ikke bliver så fremmed.

At skabe et åbent og ærligt samarbejde med forældrene, er meget vigtigt for mig.  Det giver børnene en stor tryghed at se, at far og mor også kan lide at være hos mig. Det at skabe tryghed ligger mig meget på sinde – både for børn og forældre.

Jeg har deltaget i de kurser og uddannelse jeg er blevet tilbudt.
Jeg er gift og har været dagplejer siden 1978, og har derfor passet en masse dejlige børn.

Igennem arbejdet med børn i alle disse år, har jeg oparbejdet mange erfaringer og ikke mindst en stor viden om børn og deres udvikling

Min pædagog er Lene Nielsen

Tilknytning

Dagplejepædagog: Lene Nielsen
Skriv dit barn op til dagpleje