Helle Hansen

  • Helle Hansen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: hllhn@vejle.dk
    Telefon: 30543008
    Adresse: Sønderlund 10, 7100 Ødsted

I min hverdag prioriterer jeg nærvær og tryghed i hjemlige rammer, at være positiv, og at have god tid til alt hvad dagen må byde på. Og dagen tager altid udgangspunkt i børnegruppen, vi mærker lige efter hvad overskuddet er til. Vi øver os i at være gode ved og respektere hinanden, det er med til at styrke børnenes selvværd.  Vi er jo forskellige, men lige meget værd. Vi øver os også i at udvikle vores sociale kompetencer, f eks ved at blive gode venner igen, låne ud, vente på sin tur, og ved at hjælpe hinanden.

Vi kan godt lide at være ude at lege, bare i haven, eller gå en tur i ”vores” skov, som vi kan gå ud i lige fra haven. Her kan vi bruge meget tid på at rode i skovbunden, lytte til fugle, vinden eller f eks en traktor langt væk. Vi finder mange spændende ting, og har også tit fine ting og dyr med hjem. Nogle gange tager vi på udflugt med madpakker, evt med en anden daglejer og hendes børn. Så giver vi måske hestene en gulerod undervejs og sidder i græsset og spiser vores mad.

Motorikken styrkes også, både ude og inde. I vinterhalvåret kommer vi i MINIHALLEN et par gange om måneden. Her mødes vi med dagplejere og dagplejebørn fra Ødsted og Jerlev – vi spiller bold, triller med tøndebånd, kravler op og ned ad forhindringer, løber stærkt, synger, og har det sjovt!
Og udenfor byder turen i skoven også på gode motoriske udfordringer, - det ujævne terræn, træstubbe at forcere, eller bakken som er sjov at trille nedad.

Er vejret for trist og koldt, hygger vi inde, gerne med stearinlys, og gerne med at bage, tegne, lave huler, høre musik, synge, læse eller hvad vi nu kan finde på/har lyst til.

Hver onsdag er vi i heldagslegestue i BOBLEN, Mølkjærparken. Her møder vi 4 dagplejere ind om morgenen og modtager børnene der.  Dagplejerne i min gruppe er: Birgitte, Jannie, Marianne og jeg. Vi er meget glade for vores legestue og oplever børnene får rigtigt meget ud af det. Her øver vi os i at være en lidt større gruppe, og der er go mulighed for at knytte venskaber på kryds og tværs. Desuden lærer børnene her at blive trygge ved andre voksne – en rigtig stor fordel når børnene en gang imellem skal passes ved en gæstedagplejer.

Jeg bor midt i Ødsted, har 3 børn hvoraf kun den yngste, Mikkel, årgang 1998, er hjemmeboende. Det er et ikke-ryger-hjem og hjemmet omfatter også 1 kat. Jeg har været dagplejer siden 1998 og er rigtigt glad for mit arbejde.  Jeg er oprindeligt kontoruddannet, og inden jeg startede som dagplejer, arbejdede jeg som postbud nogle år.

Min dagplejepædagog er Annette Andersen, som jeg kan spørge til råds om alt i forhold til børnene. Vi har et godt samarbejde, og Annette kommer på både anmeldte og uanmeldte besøg for at sikre at børnene har det godt og er i go udvikling. Desuden kommer Annette også jævnligt i middagsstunden i vores legestue, hvor vi har en faglig sparring og snak omkring børnene, og vi laver aftaler fra gang til gang om hvad vi skal fokusere på i vores arbejde.

Gennem mine 17 år som dagplejer, har jeg nydt at modtage mange forskellige småfolk og deres forældre og søskende i mit hjem.

Jeg vægter et ærligt og åbent forældresamarbejde højt, så vi sammen kan give børnene de bedste betingelser for en go og tryg start og trivsel i dagplejen 

Tilknytning

Dagplejepædagog: Annette Andersen
Skriv dit barn op til dagpleje