Hanne Plesner Bach

  • Hanne Plesner Bach

    Kontaktoplysninger

    E-mail: hapma@vejle.dk
    Telefon: 30545389
    Adresse: Højenvej 2, 7100 Vejle

Hos mig er det vigtigt, at hverdagen foregår på børnenes præmisser. Det betyder, at der er god plads til leg og læring; men også masser af tid og plads til at opfylde de behov, børnene møder ind med om morgenen. Det kan være ekstra knus, behov for en længere lur, en dag med mig tæt på hele tiden eller måske bare en hånd at holde fast i. Der er plads til det hele. For mig er det nemlig vigtigt, at børnenes behov bliver set og opfyldt. Det betyder også, at dagen måske kommer til at se anderledes ud end først planlagt, men vi skal nok indhente de ting, vi ikke når.

 Jeg arbejder med læreplaner – det sikrer både forældre og mig, at vi kommer gennem alle de temaer, der er så vigtige for børnenes udvikling.

Udelivet vægter jeg højt. Frisk luft er godt og børnenes motorik styrkes ekstra når de kommer ud og bruger kroppen. Vi leger i haven næsten hver dag, ligesom vi også tager på besøg på de omkringliggende gårde og fodrer heste og høns eller tager en tur i skoven. Naturens gang følger vi tæt og vi taler meget om, hvad vi oplever undervejs.

Sproget lægger jeg stor vægt på. Jeg taler meget med børnene og italesætter de ting, vi beskæftiger os med dagen igennem. Rim og remser og selvfølgelig historier og sange er med til at styrke sprogforståelsen. Det vægter jeg højt.

Hver torsdag er vi i legestue i Boblen i Ødsted. Her mødes vi med andre dagplejere og børn fra Jerlev. Vi er i legestuen hele dagen. Det giver en god mulighed for at lege og lave aktiviteter på tværs af grupperne.

I dagplejen følger vi årets gang og dermed også de traditioner, der følger med. Påskelam, påskeæg, bagning af pebernødder og risengrød til nissen på loftet er bare en lille del af de aktiviteter, vi laver. Det hele giver anledning til gode snakke og massevis af hygge. Så vidt det er muligt, deltager vi også i påske- og julegudstjenester. Naturligvis fejrer vi også fødselsdage og andre store mærkedage.

For mig er en åben og ærlig dialog med forældre vigtig. Kun med dette, kan vi sammen gøre, hvad der er allerbedst for det enkelte barn. Jeg ved, at barnet er det bedste I har og derfor er det vigtigt, at vi sammen kan skabe en dagligdag i dagplejen, hvor barnet trives og er glad, samtidig med at det bliver udfordret og støttet på bedste måde.

Tilknyttet min dagpleje er pædagog Mariann Lund. Hun kommer jævnligt på besøg. Hun er også min sparringspartner, når jeg er i tvivl om enkelte ting eller skal finde svar på spørgsmål. Mariann vil I møde ved opstartssamtalen.

I er altid velkomne til at kigge forbi – der er kaffe på kanden. I vil da også møde Henrik og vores datter Stine. Derudover kommer vores anden datter, Camilla, ofte forbi. Hun er flyttet hjemmefra, men syntes det er hyggeligt at kigge ind og lege med børnene.

Tilknytning

Dagplejepædagog: Mariann Lund
Skriv dit barn op til dagpleje