Gitte D. Lorentzen

  • Gitte D. Lorentzen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: gidlo@vejle.dk
    Adresse: Regulusparken 33, 7323 Givskud

Lidt om hverdagen Vi er på trampolin, gynger og rutcher, vi spiller fodbold, hopper og triller - Vi leger med mudder, vand og sand. Fantasi er en god ting, det skaber hele tiden nye muligheder hos barnet, F.eks. er det en dag havens træer, der bliver malet i mange forskellige smukke nuancer - penslen kan være en pind/skovl og malingen kan være en - spand med sand/vand! Fra vores store høj i haven kan vi følge med i de store traktorer der skal til løveparken med nye dyr, hø, halm osv. Vi er meget i løveparken og i den forbindelse har vi ofte smurte madpakker med. Vi er også gode til at være på skovtur i vores køkken eller i haven. I haven sidder vi i sommer halv året en del under vores store træ, som står smukt med lange grene og med de smukke grønne blade langt ud over fliserne og lige oven over os. Faktisk føler mange af de større børn, at de er i en hule i mens, bl.a. fordi vi kan sidde helt i tør vejr mens det regner, eller i skygge for solens stråler.

Ting jeg holder meget af at lave med dagplejebørnene: Vi synger og læser mange historier, alle mulige forskellige bevægelses lege, f.eks. at tumle og lave store og små Tarzan baner og danse til musik, meget det at bruge kroppen på alle mulige og umulige måder. Vi laver mange kreative ting, hvor vi både tegner og maler med maling på lærreder, sten, fliser, pap eller på ting, vi finder i naturen mm.

Vi hygger og har også mange rolige stunder, hvor jeres barn har mulighed for også at slappe af og mærke sig selv, så der er ikke kun fart på.

Jeg drager omsorg, for barnet, ved at skabe tryghed, det gør jeg blandt andet igennem, at barnet altid, bliver mødt med smil og omsorg. Giver det enkelte barn trygge, kærlige og faste rammer, dog er rammerne ikke baseret på tid, så vi fordyber os i leg og hinanden, samt det der lige ”opstår” . Derfor forstyrrer jeg ikke barnet/børnene i den ”lærende proces”. Det er fordi oplevelsen barnet har ”lige her og nu” for mig at se, er meget værdifuld.

Barnets bliver altid mødt, på sit eget udviklings niveau, med den anerkendende indgangsvinkel. Børnene lærer at være med til de daglige gøremål i mit hjem f.eks. at smøre madpakker, når vi skal på tur, under hensyntagen til det enkelte barns alder og kompetencer, de gør det de kan, jeg motiverer og opfordrer. Arbejder meget med selvstændighed hos børnene, igennem alt hvad de selv kan, f.eks. selv tage tøj af og på, skænke mælk op, vaske hænder og meget mere. Barnet udvikler sig til at være selvhjulpne og bliver gradvist mere medbestemmende, på ønsker og behov. Jeg opfordrer også børnene til at hjælpe hinanden, således styrkes børnenes tilknytning mere til hinanden, i takt med at barnets selvtillid vokser. Børnene lærer en masse, om demokrati i en stor familie, som vi jo er. Jeg hjælper og samarbejder også gerne hen imod barnets renlighed, inden børnehavens start, hvis I ønsker dette! Vi spiser god, sund og ernærings rigtig kost, der er helt i overensstemmelse med Vejle kommunes mad politikker. Jeres barn vil få tilbudt den type mad, som henvender sig til barnets alder og som er god og sund ernæring. Vi laver tit varmt mad som vi bagefter spiser med stort velbehag, og vi bager ind imellem brød selv. Jeg lægger vægt på et godt samarbejde, hvor vi dagligt har en god dialog, for at give jeres barn de bedste vilkår.

Det er for mig vigtigt at jeres barn har det godt og trives og udvikles positivt. Vi er hver fredag i heldagslegestue sammen med dagplejere i Givskud/Riis og deres dagplejebørn, fra legestuen tager vi indimellem en tur til Løveparken el. børnene finder nye bekendtskaber, som de udforsker og udvikler til små eller store venskaber i gennem leg. Min dagplejepædagog som samtidig er min overordnede sparrings partner hedder Lotte Johansen, og er uddannet pædagog. Hun kommer jævnligt på besøg og fører tilsyn, en af hendes opgaver er bl.a. at sikre at børnene har det godt og at de udvikler sig og trives som de skal. Når hun kommer, vil jeg i samråd med jer, høre om der er noget I synes, jeg skal vende med hende omkring jeres barn.

Lidt om min familie og mig Jeg har været dagplejer ved Vejle kommune siden 2008, yderligere har jeg 3½ års erfaring som dagplejer ved Billund kommune tilbage i tidsrummet fra år 2001-2004. Jeg er født i 1975. Jeg er gift med Henrik, som er papfar. Jeg er mor til tre dejlige børn Michele fra 1999 Mikkel fra 1996, og Jakob fra 2001. Tidligere har jeg arbejdet som bygnings maler. Vi er tilflyttere og kom til Givskud i 2007. Jeg har en skøn have der lægger op til mange timers motoriske/sanselige, udfordringer i hverdagen.

 

Tilknytning

Dagplejepædagog: Lotte Johansen
Skriv dit barn op til dagpleje