Diana Kaehne Hougaard

  • Diana Kaehne Hougaard

    Kontaktoplysninger

    E-mail: diakh@vejle.dk
    Adresse: Bygade 67, 7173 Vonge

Diana’s Dagpleje

Jeg er en frisk og glad pædagog, som elsker sit arbejde. Mit udgangspunkt i mødet med det enkelte barn er - uanset alder og eventuelle problematikker - at det bør ses som et unikt individ, som jeg kan være med til at støtte i dets personlige og sociale udvikling. At arbejde med barnets ressourcer og se mulighederne frem for begrænsningerne er oplagt, for mig.

Som dagplejer syntes jeg at forældresamarbejdet er meget vigtig, så man kan få skabt en tryg base for både forældre og børn. Og er forældrene trygge bliver barnet det også. Jeg syntes det er meget vigtigt at vægte omsorg nærvær og tryghed meget højt når man har med mennesker at gøre så derfor er det også meget vigtigt for mig at børnene får dette i min dagpleje.   Derudover elsker jeg at være udenfor sammen med børnene der er nogle andre fantastiske muligheder for udfoldelse i udendørsrummet. Selvom jeg bor i byen stopper det ikke mig i at udforske naturen omkring os og kun fantasien sætter grænser, jeg kan rigtig godt lide at gå i den nærliggende skov sammen med børnene.

Når man har med små børn at gøre er det også vigtigt at der er en fast rytme og det vil der også være her hos mig men selvfølgelig i børnenes tempo. Jeg syntes også at det er vigtigt at børn lærer selvhjulpenhed, i det tempo de selv kan følge med f.eks. at øve i at tage sko på, tage jakken på dække bord osv., så de også bliver klar til børnehave start.

Jeg kan godt lide at arbejde med børn fra 0-3år fordi det er berigende at opleve og være med til den udvikling, de gennemgår i løbet af tiden i dagplejen. Samtidig kan jeg godt lide at arbejde med børnenes alsidige personlige og sociale udvikling. Selv i en travl dag hverdag kan de små bekræftelser - og dem er der jo en del af - minde mig om hvorfor jeg netop har valgt den uddannelse jeg har. Som mor og pædagog ved jeg hvor meget et barn mellem 0-3 år udvikler sig og hvor stor betydning det har for dets videre færd i livet, og at det får de bedste vilkår for at kunne mestre eksempelvis børnehaven og skole.  

Jeg er født i 1988 Jeg bor i Vonge sammen med min mand Michael, og vores to døtre, Naya min ældste datter er fra 2013 og Liva er fra 2015.

Jeg er udannet pædagog i år 2013 og har derefter arbejdet i specialområdet, med autisme og Aspergers. Derudover har jeg både været i børnehave og vuggestue i en integreret institution.

Årsplan 

Tilknytning

Skriv dit barn op til dagpleje