Charlotte Ibsen

  • Charlotte Ibsen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: cheid@vejle.dk
    Telefon: 30544690
    Adresse: Agervej 4, 7300 Jelling

 

Velkommen i min dagpleje

Mit navn er Charlotte(1975). Jeg bor med min mand Morten(1975) og vores 3 børn Laura(2005), Sofie (2008) og Laurits (2011) i et parcelhus, i hjertet af Sandvad.

I 2015 blev jeg færdiguddannet som Pædagogisk assistent, men har førhen arbejdet som dagplejer ved Vejle Kommune. Derudover har jeg arbejdet i vuggestue vikariater i henholdsvis, Mariehønen i Jelling og Stjerneskuddet i Givskud. Jeg har også dagplejens grunduddannelse og førstehjælpskursus.

Mine værdier er:
Tillid, tryghed, nærværhed og omsorgsfuldhed
– trygge børn med tillid til verden skaber børn med mod/ ro på til, at lære nye ting.

Inkluderende fællesskaber – derfor arbejder jeg på, at alle har/får deltagelsesmulighed i fællesskabet, med udgangspunkt i barnets nærmeste udviklingszone.

Tydelighed – der er overensstemmelse mellem det jeg siger og gør.

Refleksion – jeg reflekterer over egen praksis, sådan jeg skaber de bedste udviklingsmuligheder for det enkelte barn.

Rummelighed – der skal være plads til forskellighed og til at være anderledes. Det er det, der gør hvert enkelt barn unikt.

Forældre samarbejde og forældre inddragelse – det er jer der kender jeres barn bedst, hvilket jeg kan drage nytte af, når jeg skal lære jeres barn at kende og imødekomme jeres ønsker, for jeres barn.

Disse punkter vægter jeg højt i min hverdag med børnene, hvilket jeg også håber, kommer til udtryk i mit samvær med jeres børn.
 

Pædagogiske aktiviteter:
I form af min uddannelse har jeg tilegnet mig en bred viden omkring børns fysiske og psykiske udvikling. Denne viden vil jeg gøre brug af, når jeg skal tilrettelægge pædagogiske aktiviteter for børnene. Her vil jeg tage højde for hvert enkelt barns udviklingsniveau. Derudover arbejdes der i Vejle Kommune også ud fra 6 læreplanstemaer, som er:

Sociale kompetencer

Barnets alsidige personlige kompetencer(udvikling)

Sprog

Krop og bevægelse

Naturen og naturfænomener

Kulturelle udtryksformer og værdier

Disse læreplanstemaer vil jeg også tage udgangspunkt i, når der skal tilrettelægges aktiviteter. I som forældre vil få udleveret materiale omkring læreplanstemaerne ved kontaktsamtalen ca. 1 mdr. efter barnets opstart. Her vil I kunne læse mere om, læreplanstemaernes betydning og hvordan jeg arbejder ud fra dem.

Kost:
Jeg bestræber mig på, at børnene for tilbudt en varieret og sund kost. Så ofte som muligt vil børnene få tilbudt varme retter til frokost. Det kan være alt lige fra supper til gratiner. Jeg mener det er vigtigt, at børnene bliver tilbudt en bred vifte af smagsoplevelser, da det også giver nogle anerledes og nye sanseoplevelser. Jeg lever op til sundhedsstyrelsens anbefalinger til børn.

Fysiske rammer (inde):
Vi har et lyst og åbent hjem.  Jeres børn vil have bryggers, køkken/alrum og stue som deres faste base. Her har de bl.a. mulighed for at kokkerere i legekøkkenet eller sidde lige så stille og fordybe sig i en bog eller andre legesager, som er let tilgængelige for børnene.

Fysiske rammer (ude):     
Vores have er stor med kuperet terræn og børnene har god mulighed for at få taget de store muskelgrupper i brug og få jord under neglene. Der er også legehus, sandkasse, sansegynge, rutsjebane og en hule af piletræer. Vores terrasse er belagt med fliser, hvor børnene kan boltre sig med diverse køretøjer. Vi har også mulighed for at tage på tur i nærområdet enten på gåben eller på cykel, hvor børnene sidder forsvarligt spændt fast med cykelhjelm, på Christianiacyklen. Jeg bestræber mig på at vi kommer ud dagligt, men med forbehold for ekstreme vejrforhold.

Legestuen:
Én gang om ugen er vi i heldagslegestue i Jelling sammen med 2 af mine kollegaer.(Betina og Anette). Her har børnene mulighed for at lære hinanden at kende på tværs af alder og grupper. Samtidig lærer børnene også at begå sig i større sociale forsamlinger og vi har mulighed for at planlægge lidt større og måske mere tidskrævende aktiviteter, da vi er flere ”hænder” til at udføre vores kerneopgave, nemlig børnene. Legestuedagen er rullende, hvilket vil sige, at hver gruppe får tildelt en ny legestuedag til nytår. I vil blive gjort opmærksomme på, hvilken dag vi er i legestue af mig ved en evt. opstart.

Min dagplejepædagog:
Som dagplejer er jeg tilknyttet en dagpleje pædagog. Hendes navn er Heidi Vilsbøll. Hun kommer, med jævne mellerum, på besøg hos mig og børnene. Hun er min sparringspartner i forhold til børnene og hun deltager også ved kontaktsamtalerne.

I er velkomne til at kontakte mig, hvis I kunne tænke jer at komme på besøg.

Mvh. Charlotte

Tilknytning

Dagplejepædagog: Heidi Vilsbøll
Skriv dit barn op til dagpleje