Birte Volmar Johansen

  • Birte Volmar Johansen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: bivjo@vejle.dk
    Telefon: 30545392
    Adresse: Hærvejen 186, 7323 Kollemorten

Jeg er en glad og smilende dagplejer, snakkende og åben person, der sætter forældre samarbejdet meget højt. Jeg sætter også naturen meget højt og når vi er ude er det på børnenes præmisser, de skal have lov til at røre, smage og dufte på tingene. Der er utrolig mange muligheder for leg overalt og der kommer hele tiden nogle nye lege/tiltag som børnene og jeg finder på. Vi kan klatre, balancere, gå på muldvarpeskud og gemme sig i det høje græs, trille ned af højen og hoppe i vandpytter. Men der skal også være tid og plads til fordybelse over ting vi ser, lede efter biller, musehuller mm, hvor flyver fuglene hen ? Hvor er snelygten blevet af ?               

Jeg lægger vægt på, at alle børn føler sig trykke, at der er plads til vores forskelligheder, at de udviser glæde, griner og smiler og har en god dag. At børn lærer at være gode ved hinanden og vise hensyn. Jeg elsker at synge og læse sammen med børnene, at få motorikken ind i leg både ude og inde og styrke deres fantasi i leg med klæde ud tøj, huler mm.                                                     

Hverdagen har sine faste rytme, men der er plads til at børnene bestemmer farten. Jeg lægger også vægt på at de små opgaver/ udfordringer bliver en del af dagen, som at hjælpe med at dække bord, lave mad, rydde op efter leg, fodre dyrene mm. Og de bliver selvhjulpne og stærke til børnehave start. Jeg fokuserer på de gode oplevelser/stunder, vi har i løbet af dagen og for det fortalt til forældrene.

Jeg bor på landet 2 km fra Kollemorten omgivet af skøn natur, skov søer, brakmarker mm og har et rigt dyreliv omkring os. Legepladsen er næsten hele min have,  for enden af den, har vi lavet en Trylleskov som består af en sti i skoven med mange sjove ting. Nogle ting har vi har lavet i tiden som Grønne spirer, som vi kan kigge på og røre ved. Og så har vi Lilleskov som børnene frit kan lege i. Den består af en motorikbane inde mellem træerne. Da vi har så mange muligheder omkring vores ejendom, er det her vi opholder os. Men vi besøger naboerne, når de høster mm. Vi har hund der er i hundegården, når børnene er her.

Jeg er årgang 62 og gift med Flemming, og har 3 voksne sønner. Været dagplejer siden 1991 og arbejdet som Naturdagplejer ud fra Friluftrådet "De grønne spirers" kriterier siden efterår 2012. Se evt. www.groennespirer.dk 

Her kan i læse årsplanen

Tilknytning

Skriv dit barn op til dagpleje