Bente Askjær Nielsen

  • Bente Askjær Nielsen

    Kontaktoplysninger

    E-mail: bente@vejle.dk
    Telefon: 29266613
    Adresse: Mølvangvej 46, 7300 Jelling

Børnene leger ofte i haven, hvor jeg har en sansegynge, sandkasse, legehus, en stor terrasse med gangareal til scooter -kørsel og løbecykel m.m. Jeg har to legeværelser, det ene til leg med legesager og det andet er tumle rum  med madrasser  og puder , så der er virkeligt mulighed for at få styrket sine motoriske evner og ha det sjovt. Jeg er glad for af at læse - synge– danse og høre musik sammen med børnene. Jeg holder meget af at gi børnene naturoplevelser, gå / cykelture, hvor vi snakker om det, vi ser på vores vej. Måltider: Vi får en meget varieret og sund kost, hjemmebagte boller, varme retter, rugbrød med forskelligt pålæg, små mad oplevelser, både søde, sure og bitre.

Min pædagog er Heidi, hun er min sparringspartner, hvor jeg kan søge råd og vejledning, vi drøfter børnenes trivsel og udvikling. ”Barnets bog” er en mappe jeg laver om/til jeres barn, hvilket kan være Identitet skabende for barnet. Fortællinger i ord og billeder, om udflugter— hverdagsoplevelser—traditioner og højtider. Der er også sider der lavet ud fra de 6 læreplans temaer - Alsidig personlig udvikling— sociale kompetencer— sprog— krop og bevægelse— kulturelle udtryksformer og værdier— natur og naturfænomener.

Barnet understøttes i sin udvikling og får hjælp, hvis det får brug for det.  Jeg vil gerne have at hvert enkelt barn skal føle sig tryk og værdifuldt, få oplevelsen af at netop det er noget særligt.

En dag om ugen er vi i heldagslegestue sammen med 3 kollegaer, der hjælper vi hinanden. Vi har mulighed for at dele børnene, så en bliver inde med de små, mens to er ude eller laver andre ting med de store. Vi hygger leger og finder nye bekendtskaber (gruppens børn). Vi skiftes til at tage mad med til alle. Legestuen er lærerigt for børnene, de kan møde jævnalderen. Vi dagplejer får snakket fagligt, får planlagt evt. gæstepleje, aktiviteter, udflugter osv.

Jeg er en årgang 58, Jeg har været dagplejer fra 1990. Fra 2008 var jeg i en stordagpleje i 2 år, derefter ½ år i vuggestue, hvorefter jeg igen blev dagplejer i eget hjem. Disse 2½ år har især givet mig nye input og ny inspiration. Men, ude er godt, hjemme er bedst. Her tilrettelægger jeg min hverdag, så det tilpasses min lille gr. børn, så der er oplevelser—udfordringer—glæde og sjov. Jeg ligger meget vægt på en tæt og åben kontakt med hvert enkelt barn og dets forældre.
Jeg tog i 2016 et Fortidlig født kursus.

Jeg er gift med Erling, sammen har vi 3 børn, Karsten, Charlotte og Jakob, der alle er flyttet hjemmefra. I min fritid spiller jeg håndbold, golf og går lange turer med hunden, en dejlig, glad og rolig labrador. Vores hjem er røgfrit.

 

 

Tilknytning

Dagplejepædagog: Heidi Vilsbøll
Skriv dit barn op til dagpleje